Συνταγές
Ψωμί για μπόμπα μπριοζέ

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Korent Europe 2.000 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 10.000 g
Μαργαρίνη ζαχ/κής (μαλακή) ή Βούτυρο γάλακτος 1.000 g
Ζάχαρη 500 g
Αυγά (ολόκληρα) 500 g
Κρόκοι αυγών 500 g
Αλάτι 200 g
Μαγιά 500 g
Νερό 4.000-4.500 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε αρχικά στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχ/κής με τον «γάντζο» όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ολοκληρώστε το ζύμωμα στη γρήγορη ταχύτητα. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 3  λεπτά στη γρήγορη. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, με θερμοκρασία 28-29°C.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια επιθυμητού βάρους (ενδεικτικά: 550 gr για φόρμες «του κιλού») και πλάστε τα και τοποθετήστε τα στις φόρμες αφού προηγουμένως τις έχετε λαδώσει, κατά προτίμηση με γαλάκτωμα Carlo.

    Τοποθετήστε τα στη στόφα (±35°C, με λίγη υγρασία) για περίπου 90 λεπτά.

    Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 200 – 210°C για 45 λεπτά περίπου, εάν πρόκειται για μπόμπες σε φόρμα «του κιλού».

    Αφού κρυώσουν καλά, κόψτε τις μπόμπες σε φέτες κατά βούληση.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη με την απορροφητικότητα του αλεύρου.