Συνταγές
Coffee cake

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Korent Europe 2.000 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 10.000 g
Μαργαρίνη ζαχ/κής (μαλακή) 500 g
Ζάχαρη 500 g
Αυγά (ολόκληρα) 500 g
Αλάτι 180 g
Μαγιά 500 g
Νερό ±4.500 g
Γέμιση 1:
Levanto (βάση για φουντουκόπαστα) 1.000 g
Νερό 600 g
Γέμιση 2:
Κρύα κρέμα προπαρασκευασμένη 1.000 g
Frutafill μήλο 700 g
Κανέλα σε σκόνη 10 g
Γέμιση 3:
Κρύα κρέμα προπαρασκευασμένη 1.000 g
Σταφίδες 300 g
Ρούμι 20 g
Κανέλα σε σκόνη 5 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε αρχικά στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχ/κής με τον «γάντζο» όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ολοκληρώστε το ζύμωμα στη γρήγορη ταχύτητα. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 3 λεπτά στη γρήγορη. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, με θερμοκρασία 28-29°C.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά, κόψτε την σε τεμάχια των 400 gr και ξεκουράστε την (στρογγυλεμένη και σκεπασμένη) για ακόμη 10 λεπτά.

    «Ανοίξτε» το κάθε κομμάτι σε διαστάσεις 25 εκατοστά (μήκος) και 10 εκατοστά (πλάτος). Στρώστε πάνω του ομοιόμορφα την γέμιση της επιλογής σας. Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό. Κόψτε το ρολό κατά μήκος σε 2 κομμάτια και «πλέξτε» τα σε σχήμα της επιλογής σας.

    Τοποθετήστε τις πλεξούδες στη στόφα (±35°C, με λίγη υγρασία) για περίπου 60 λεπτά, γυαλίστε με διάλυμα Ovex Powder ή με αυγό.

    Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 200-210°C για περίπου 45 λεπτά.

    Αφού κρυώσουν σιροπιάστε τα coffee cakes με ελαφρύ σιρόπι (28 βαθμών), «γυαλίστε» με ζεστό ζελέ (Eldorado) και ολοκληρώστε τη διακόσμηση π.χ. με Fondant.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη με την απορροφητικότητα του αλεύρου.