Παγωτό Παγωτό

Σουδάκια με παγωτό Crème d’ amour

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Jello 500 gr υλικά σου
Αυγά 625 gr υλικά σου
Νερό καυτό (80ºC) 625 gr υλικά σου
Μαργαρίνη Princess 160 gr υλικά Craquelin (κρούστα σου)
Μαύρη ζάχαρη 200 gr υλικά Craquelin (κρούστα σου)
Αλεύρι ζαχ/κής 200 gr υλικά Craquelin (κρούστα σου)
Αλάτι 4 gr υλικά Craquelin (κρούστα σου)
Casa Gelato Crème d’ amour 1.000 gr υλικά παγωτού
Γάλα (πλήρες) 2.100 gr υλικά παγωτού
Κρέμα Γάλακτος 250 gr υλικά παγωτού
Καραμελωμένο καβουρδ. αμύγδαλο 650 gr extra υλικά
Mont Blanc extra υλικά

Εκτέλεση

Αναμίξτε καλά το Jello με τα αυγά στην αργή ταχύτητα του μίξερ με το «φτερό». Ενώ συνεχίζετε την ανάμιξη, προσθέστε σταδιακά το καυτό νερό (περίπου 70-80°C) και τέλος «χτυπήστε» στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.

«Κόψτε» τη ζύμη με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ, πάνω σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα κατά προτίμηση με Carlex ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Ετοιμάστε το Craquelin αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 2 λεπτά περίπου, με το φτερό. Ανοίξτε ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας, καταψύξτε και κόψτε με κουπ-άτ προσθέτοντας πάνω στα σου.

Φουρνίστε στους ±225°C για περίπου 25-30 λεπτά, κατά προτίμηση σε «ταμπανωτό» φούρνο, φροντίζοντας να φεύγουν οι υδρατμοί κατά τη διάρκεια του ψησίματος και αφήστε τα προϊόντα να κρυώσουν.

Για το παγωτό: Αναμείξτε το Casa Gelato Crème d’ amour με χλιαρό γάλα και κρέμα γάλακτος και αφήστε να ξεκουραστεί το μίγμα για 15 λεπτά. Ανακατέψτε και έπειτα τοποθετήστε στον κάδο της παγωτομηχανής.

Σε ένα μπωλ βάλτε το παγωτό προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.

Ανοίξτε στη μέση το σουδάκι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παγωτού γεμίστε με μία μπάλα παγωτό. Διακοσμήστε με Mont Blanc.

Σουδάκια με παγωτό  Crème d’ amour

Προϊόντα

Jello

Μίγμα σε μορφή σκόνης, για την παρασκευή σου και εκλέρ.