Παγωτό Παγωτό

Κορμός Speculoos

Λαχταριστός κορμός με άρωμα ginger και κανέλα! - Speculoos Cookie

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Genoise Chocolat 2.250 gr υλικά βάσης
Αυγά 1.600 gr υλικά βάσης
Νερό 400-450 gr υλικά βάσης
Νερό 800 gr υλικά κρέμας
Γάλα 400 gr υλικά κρέμας
Minuta Ivoire 500 gr υλικά κρέμας
Roma Top 600 gr υλικά κρέμας
Speculoos Cookie (πάστα) 200 gr υλικά κρέμας
Variegone Speculoos Cookie 1.000 gr υλικά επικάλυψης
Scaldis Milk 150-180 gr υλικά επικάλυψης
Scaldis Dark ή White extra υλικά κρέμας

Εκτέλεση

Σε μια φόρμα κορμού τοποθετήστε την αφρατεμένη κρέμα Speculoos μέχρι τη μέση και τοποθετήστε ένα λεπτό φύλλο παντεσπάνι.

Για το παντεσπάνι τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα για λίγο στην αργή ταχύτητα και αμέσως μετά στη δυνατή για περίπου 5 λεπτά (πολύστροφο μίξερ) ή 10 λεπτά (αργόστροφο μίξερ), μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και ομοιογενής. Σερβίρετε τη ζύμη στα σκεύη της επιλογής σας (λαμαρίνες, τσέρκια κ.λ.π.) μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, φροντίζοντας να μην παγιδεύεται αέρας κατά το στρώσιμο της ζύμης. Φουρνίστε στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά τα τσέρκια και για περίπου 45 – 50 λεπτά τις λαμαρίνες (διαστάσεων 50x70 cm).

Αφού τοποθετήσετε το παντεσπάνι βάλτε να παγώσει και τελειώστε με τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας ξανά τον κορμό να παγώσει.

Ξεφορμάρετε και επικαλύψτε. Για την επικάλυψη, σε φούρνο μικροκυμάτων λιώστε την Scaldis Milk, ζεστάνετε το Variegone Speculoos και ομογενοποιήστε.

Γαρνίρετε κατά βούληση με Scaldis Milk.

Κορμός Speculoos

Προϊόντα

Speculoos Cookie

Ice cream paste with speculoos cookie flavour.

Speculoos Cookie

Πάστα παγωτού με γεύση μπισκότο speculoos.

Minuta Ivoire

Κρύα κρέμα πατισερί, στιγμιαίας παρασκευής, με ιβουάρ χρώμα.