Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Τάρτα λεμόνι με τυρί κρέμα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Digestive Cookies 1.000 g υλικά βάσης
Μαργαρίνη Princess 400 g υλικά βάσης
Ιμβερτοζάχαρο 50 g υλικά βάσης
Αυγά 100 g υλικά βάσης
Cheese Cream Phill 250 g υλικά κρέμας
Γάλα 375 g υλικά κρέμας
Αυγά 110 g υλικά κρέμας
Γιαούρτι 300 g υλικά κρέμας
Pasta Limone Piu 80 g υλικά κρέμας
Ξύσμα λεμονιού κατά βούληση υλικά κρέμας
Fruitful Lemon κατά βούληση υλικά γέμισης & διακόσμησης
Bianca GR 100 g υλικά γέμισης & διακόσμησης
Ζάχαρη 150 g υλικά γέμισης & διακόσμησης
Νερό 150 g υλικά γέμισης & διακόσμησης

Εκτέλεση

Βάση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά της βάσης στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε τα με το φτερό για 2-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί λεία και εύπλαστη ζύμη.

Απλώστε τη ζύμη στις φόρμες πλάθοντας με το χέρι ή ανοίξτε με τον πλάστη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε πάχος 0,5 cm. Στη συνέχεια γεμίστε με κρέμα Cheese Cream Phill και έπειτα προσθέστε το Fruitful Lemon μέχρι να γεμίσει η τάρτα.

Ψήστε στους 170°C για 40 λεπτά.

Διακοσμήστε με Bianca GR.

Κρέμα

Αναμίξτε το Cheese Cream Phill με το γάλα και τα αυγά για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Προσθέστε το γιαούρτι και συνεχίστε να αναμιγνύετε για 2-3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τέλος προσθέστε την Pasta Limone Piu και ανακατέψτε ελαφρώς με μια σπάτουλα μαρίζ

Σερβίρετε σε τσέρκι με βάση (μπισκότο βουτύρου) 0,5cm κάτω από το χείλος.

Ψήστε στους 165 – 170 °C (όχι περισσότερο) για 50 – 55 λεπτά.

Διακόσμηση

Τοποθετήστε το καυτό νερό (70°C) στον κάδο του μίξερ. Προσθέστε τη ζάχαρη και την Bianca GR και χτυπήστε με το «σύρμα» για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα (μέχρι να διαλυθούν τα υλικά) και στη συνέχεια για 7-8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα (ανάλογα με το μίξερ).

Ο κιγιές που θα προκύψει στο τέλος του χτυπήματος είναι έτοιμος για άμεση αξιοποίηση.

Τάρτα λεμόνι με τυρί κρέμα