
Με ενισχυμένο αλεύρι ολικής άλεσης Dinkel.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Dinkel Vollkorn Extra | 2.000 g |
Ζάχαρη | 40 g |
Αλάτι | 40 g |
Regal (baking powder) | 40 g |
Μαγιά | 15 g |
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος | 200 g |
Μαργαρίνη κρουασάν | 1.000 g |
Νερό | 700 g |
Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου, με την μαργαρίνη κομμένη σε κύβους και ζυμώστε για 2-3 λεπτά στην αργή ταχύτητα (μέχρι να «σπάσει» η μαργαρίνη).
Προσθέστε το νερό και ζυμώστε για 2-3 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ή ακόμα και για 24 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη.
Τεμαχίστε τη ζύμη κατά βούληση. Ενδεικτικά τεμαχίστε στα 130-150 γραμμάρια για μεγάλα τεμάχια ή στα 25 γραμμάρια για μικρά τεμάχια.
Μορφοποιήστε κατά βούληση γεμίζοντας με ανθεκτική στο ψήσιμο γέμιση της επιλογής σας.
Περάστε την επιφάνεια της ζύμης με αυγό ή τοποθετήστε στην κατάψυξη για μετέπειτα χρήση.
Φουρνίστε στους 200°C για 23 λεπτά για τα μεγάλα τεμάχια ή για 15-18 λεπτά για τα μικρά τεμάχια.

Προϊόντα
Dinkel Vollkorn Extra
Ενισχυμένο αλεύρι ολικής άλεσης Dinkel.