Συνταγές
Ζύμη κουρού 

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Dinkel Vollkorn Extra 2.000 g
Ζάχαρη 40 g
Αλάτι 40 g
Regal (baking powder) 40 g
Μαγιά 15 g
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος 200 g
Μαργαρίνη κρουασάν 1.000 g
Νερό 700 g

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου, με την μαργαρίνη κομμένη σε κύβους και ζυμώστε για 2-3 λεπτά στην αργή ταχύτητα (μέχρι να «σπάσει» η μαργαρίνη).

    Προσθέστε το νερό και ζυμώστε για 2-3 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

    Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ή ακόμα και για 24 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη.

    Τεμαχίστε τη ζύμη κατά βούληση. Ενδεικτικά τεμαχίστε στα 130-150 γραμμάρια για μεγάλα τεμάχια ή στα 25 γραμμάρια για μικρά τεμάχια.

    Μορφοποιήστε κατά βούληση γεμίζοντας με ανθεκτική στο ψήσιμο γέμιση της επιλογής σας.

    Περάστε την επιφάνεια της ζύμης με αυγό ή τοποθετήστε στην κατάψυξη για μετέπειτα χρήση.

    Φουρνίστε στους 200°C για 23 λεπτά για τα μεγάλα τεμάχια ή για 15-18 λεπτά για τα μικρά τεμάχια.

Ζύμη κουρού με Dinkel