
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Με ενισχυμένο αλεύρι ολικής αλέσεως Dinkel.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Dinkel Vollkorn Extra | 1.500 g |
Ζάχαρη | 75 g |
Λάδι | 90 g |
Αλάτι | 30 g |
Μαγιά | 60 g |
Νερό | 800 g |
Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4-5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά στον πάγκο, σκεπασμένη.
Τεμαχίστε τη ζύμη κατά βούληση. Ενδεικτικά τεμαχίστε στα 60-80 γραμμάρια.
Πλάστε και διακοσμήστε τα κουλούρια με σουσάμι.
Τοποθετήστε τα κουλούρια στη λαμαρίνα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά.
Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 10-12 λεπτά με ατμό.

Προϊόντα
Dinkel Vollkorn Extra
Ενισχυμένο αλεύρι ολικής άλεσης Dinkel.