Συνταγές
Κουλούρι Θεσσαλονίκης 

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Dinkel Vollkorn Extra 1.500 g
Ζάχαρη 75 g
Λάδι 90 g
Αλάτι 30 g
Μαγιά 60 g
Νερό 800 g

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4-5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά στον πάγκο, σκεπασμένη.

    Τεμαχίστε τη ζύμη κατά βούληση. Ενδεικτικά τεμαχίστε στα 60-80 γραμμάρια.

    Πλάστε και διακοσμήστε τα κουλούρια με σουσάμι.

    Τοποθετήστε τα κουλούρια στη λαμαρίνα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά.

    Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 10-12 λεπτά με ατμό.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης