Συνταγές

Ψωμί Dinkel

Ολικής άλεσης με νιφάδες Dinkel και ηλιόσπορους

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Dinkel Vollkorn Pur 400 g
Dinkel Vollkorn Extra 600 g
Μαγιά 20 g
Νερό 720 g

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε για 5-6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 3-4 λεπτά στη γρήγορη.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 25-30 λεπτά.

Τεμαχίστε τη ζύμη κατά βούληση. Ενδεικτικά τεμαχίστε σε τεμάχια των 575 γρ.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά.

Πλάστε, διακοσμήστε με σουσάμι και τοποθετήστε στη στόφα για 35-40 λεπτά.

Φουρνίστε στους 210-220°C για 45-50 λεπτά.

Ψωμί Dinkel