Ζαχαροπλαστική
Ζεστή Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Pasty 1.000 gr υλικά κρέμας
Νερό 3.500 gr υλικά κρέμας
Χτυπημένος κιγιές 1.000 gr υλικά αφρατέματος

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε το νερό στο «καζάνι» και θερμάνετέ το μέχρι να βράσει.

    Λίγο πριν βράσει αφαιρέστε περίπου 1 κιλό ζεστό νερό, τοποθετήστε το σε μια λεκάνη και «διαλύστε» σε αυτό την Pasty αναδεύοντας καλά. 

    Όταν το υπόλοιπο νερό βράσει (κοχλάσει), ρίξτε μέσα του την διαλυμένη κρέμα, αναδεύοντας έντονα και συνεχίστε την θέρμανση και την έντονη ανάδευση, μέχρι να πάρει δυο «βράσεις».

    Για να αφρατέψει η βασική κρέμα σωστά και έγκαιρα, προσθέστε της τον έτοιμο (χτυπημένο) κιγιέ όσο ακόμη είναι πολύ ζεστή, φροντίζοντας με έντονη ανάδευση να ενσωματωθεί καλά.

    Για να ολοκληρώσετε την κρέμα ανάλογα με την επιθυμία σας, αφού κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε της προαιρετικά διάφορα υλικά της επιλογής σας (χτυπημένη σαντιγύ, γεύσεις, ποτά, πραλίνες, κλπ) και αναμίξτε καλά.

Περισσότερες Πληροφορίες

Στην κρέμα μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά: Χτυπημένη σαντιγύ, ποτά (ρούμι, κονιάκ, κλπ), γεύσεις ζαχαροπλαστικής, πραλίνες. 
Είναι σημαντικό η ενσωμάτωση του κιγιέ στην κρέμα να γίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά όσο η βασική κρέμα είναι πολύ ζεστή, για να μην εμφανιστούν «κόμποι» στην αφρατεμένη μάζα της όταν κρυώσει.

Ο κιγιές που απαιτείται για το βασικό αφράτεμα της κρέμας, μπορεί να παρασκευαστεί με εύκολο και γρήγορο τρόπο με το προϊόν Bianca GR (βλ. σχετική συνταγή).