Ζαχαροπλαστική
Choux & Eclair

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Jello Paste 1.000 gr
Αυγά 1.000 gr
Νερό (βρύσης, χλιαρό) 1.000 gr

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε το Jello Paste με το νερό στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε τα με το «φτερό» στη μεσαία ταχύτητα, για λίγο μέχρι να ανακατευθούν. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, προσθέστε σιγά σιγά τα αυγά. Τέλος «χτυπήστε» στη μεσαία ταχύτητα με το «φτερό» για 2 ακόμη λεπτά. Στο τέλος του χτυπήματος η ζύμη θα πρέπει να είναι ομοιογενής.

    «Κόψτε» τη ζύμη με την σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας, με ύψος περίπου 1 εκατοστό, πάνω σε λαδόκολλα ή σε αντικολλητικό χαρτί.

    Φουρνίστε στους 220°C για 20-25 λεπτά, κατά προτίμηση σε «κλασικού» τύπου φούρνο (με «ταμπάνι»), φροντίζοντας να φεύγουν οι υδρατμοί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

    Αφήστε τα προϊόντα να κρυώσουν για λίγο, οπότε και θα είναι έτοιμα για χρήση ή για φύλαξη.

Περισσότερες Πληροφορίες

Εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε άμεσα τις ψημένες βάσεις, είναι καλύτερα να τις φυλάξετε σε σακούλες είτε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες μέρες είτε στην κατάψυξη για όσο χρόνο επιθυμείτε.

Choux & Eclair