Ζαχαροπλαστική
Κορμός Λεμόνι

Χριστουγεννιάτικος κορμός λεμόνι, διακοσμημένος με μαρέγκα! - Mousse Du Chef

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Mousse Du Chef 1.000 gr υλικά mousse
Γάλα πλήρες 1.600 gr υλικά mousse
Σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη) 200 gr υλικά mousse
Minuta Cream 1.000 gr υλικά κρέμας
Νερό (δροσερό) 2.500 gr υλικά κρέμας
Limone Piu 80 gr υλικά κρέμας
Roi Blanc 2.000 gr υλικά παντεσπανιού
Αυγά 1.250 gr υλικά παντεσπανιού
Νερό 240 gr υλικά παντεσπανιού
Bianca GR 500 gr υλικά μαρέγκας
Νερό (καυτό 70°C) 500 gr υλικά μαρέγκας
Ζάχαρη 1.000 gr υλικά μαρέγκας
Casa Cream 35% 1.000 gr extra υλικά
Fruitful Lemon extra υλικά
Scaldis Milk extra υλικά

Εκτέλεση

    Ετοιμάστε τη mousse χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά με το σύρμα, για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 5-7 λεπτά στη δυνατή.

    Ετοιμάστε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά με το σύρμα, για 6-8 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα. Φουρνίστε στους 185 – 190 °C για περίπου 50 – 60 λεπτά (σε λαμαρίνες).

    Ετοιμάστε τη μαρέγκα τοποθετώντας το νερό στον κάδο του μίξερ, την Bianca GR και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Χτυπήστε με το «σύρμα» στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διογκωθεί και να σταθεροποιηθεί η μάζα. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώστε.

    Ετοιμάστε την κρέμα, ενσωματώνοντας μέσα τη χτυπημένη με σύρμα Casa Cream 35%.

    Τοποθετήστε σε μία μεταλλική φόρμα αντικολλητική μεμβράνη και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα μέχρι τη μέση της φόρμας, μία λεπτή γραμμή Fruitful Lemon κατά μήκος και αφήστε να παγώσει.

    Τοποθετήστε ένα λεπτό φύλλο παντεσπάνι και τη mousse.

    Στη συνέχεια προσθέστε ένα λεπτό φύλλο παντεσπάνι στο σχήμα της φόρμας και αφήστε το να παγώσει.
    Διακοσμήστε με μαρέγκα καίγοντάς την με φλόγιστρο ή με μαρέγκες ψημένες και Scaldis Mik.

Κορμός Λεμόνι