Συνταγές
Μπριός

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Korent Europe 2.000 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 10.000 g
Μαργαρίνη ζαχ/κής (μαλακή) ή Βούτυρο γάλακτος 500 g
Ζάχαρη 500 g
Αυγά (ολόκληρα) 500 g
Αλάτι 200 g
Μαγιά 500 g
Νερό 4.200 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε αρχικά στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχ/κής με τον «γάντζο» όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ολοκληρώστε το ζύμωμα στη γρήγορη ταχύτητα. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 3  λεπτά στη γρήγορη. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, με θερμοκρασία 28-29°C.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 1.200-1.500 gr, στρογγυλέψτε τα και ξεκουράστε τα σκεπασμένα με πλαστικό φύλλο για 15 λεπτά.

    Κόψτε το κάθε κομμάτι ζύμης σε 30 τεμάχια των 40-50 gr και δώστε τους το τελικό σχήμα πλάθοντάς τα.

    Τοποθετήστε τα στη στόφα (±35°C, με λίγη υγρασία) για περίπου 60 λεπτά.

    Γυαλίστε την επιφάνεια τους με διάλυμα Ovex Powder ή με αυγό.

    Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 230°C για 12-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το βάρος τους.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη με την απορροφητικότητα του αλεύρου.

Σε περίπτωση που πρόκειται να παρασκευάσετε μεγάλου μεγέθους μπριός (π.χ. του μισού κιλού), θα πρέπει να ελαττώσετε την μαγιά από 5% σε 4% επί του αλεύρου.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε Μαργαρίνη και όχι Βούτυρο γάλακτος, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wigo Butter Flavour για την ενίσχυση της γεύσης των μπριός.