Συνταγές Συνταγές

Stollen

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Mio Panettone 2.700 gr μείγμα 1
Μαγιά 200 gr μείγμα 1
Ξύσμα πορτοκάλι 20 gr μείγμα 1
Ξύσμα λεμόνι 20 gr μείγμα 1
Κανέλα 40 gr μείγμα 1
Κύμινο 2 gr μείγμα 1
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος 400 gr μείγμα 2
Αυγά 200 gr μείγμα 2
Νερό 200 gr μείγμα 2
Γάλα 600 gr μείγμα 2
Ρούμι 100 gr μείγμα 2
Black Line κύβοι πορτοκάλι 200 gr μείγμα 3
Maro I (Αμυγδαλόπαστα) 700 gr μείγμα 3
Black line κεράσι κόκκινο στεγνό 300 gr μείγμα 3
Σταφίδες ξανθές 300 gr μείγμα 3
Αμύγδαλα σπασμένα καβουρδισμένα 250 gr μείγμα 3
Καρύδι τριμμένο 200 gr μείγμα 3

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα υλικά του 1ου μίγματος σε ζυμωτήριο ή μίξερ.

Ζεστάνετε τα υλικά του 2ου μίγματος σε θερμοκρασία 35-40 °C, προσθέστε και τα υλικά αυτά στον κάδο του μίξερ και ζυμώστε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

Στα τελευταία 2 λεπτά της ανάμιξης,  προσθέστε και τα υλικά του 3ου μίγματος και συνεχίστε το ζύμωμα.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε στόφα ή σε ζεστό χώρο για 20 λεπτά.

Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 350-400 γραμμαρίων για μικρά stollen και 700 γραμμαρίων για μεγάλα stollen.

Τοποθετήστε στη στόφα (35°C, με  60% Σχ. Υγρ.) για 30-40 λεπτά.

Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 °C, χωρίς ατμό, για περίπου 30-40 λεπτά αναλόγως βάρους.

Αφού ξεφουρνιστούν τα stollen, επαλείψτε με πινέλο με λιωμένο συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος. 

Stollen

Προϊόντα

Mio Panettone

Καινοτομικό μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού ιταλικού panettone σε τρεις ώρες.