Κέικ
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Mama’s Cake 1.000 g
Ηλιέλαιο 400 g
Χυμός πορτοκάλι 250 g
Νερό 150 g
Γιαούρτι 100 g
Ξύσμα πορτοκάλι (ή άρωμα πορτοκαλιού) 40 g
Φύλλα κρούστας 5 τμχ
Νερό 500 g για το σιρόπι
Ζάχαρη 600 g για το σιρόπι
Γλυκόζη 50 g για το σιρόπι

Εκτέλεση

    Σε ένα ταψί, τσαλακώστε τα φύλλα κρούστας ένα-ένα και ψήστε στους 170℃ για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

    Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γιαούρτι και αναμίξτε με φτερό για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

    Στο τέλος, προσθέστε το γιαούρτι και τα φύλλα κρούστας και αναμίξτε μέχρι να ενσωματωθούν με τη ζύμη.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 30x40 και φουρνίστε στους 160℃ για περίπου 40 λεπτά.

    Κόψτε την πορτοκαλόπιτα στο επιθυμητό μέγεθος και σιροπιάστε με 800-900g χλιαρό σιρόπι.

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας