

Ψωμί με αλεύρι Dinkel & Σίκαλης
Ψωμί με αλεύρι Dinkel & Σίκαλης
Με Alpen Bread
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Alpen Bread | 4000 g |
Αλεύρι Σίκαλης | 3500 g |
Αλεύρι Dinkel | 2500 g |
Μαγιά | 150 g |
Νερό | 7800 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου, για 8 λεπτά στην αργή και 3 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 27-28 °C.
Ξεκουράστε για 20-30 λεπτά.
Τεμαχίστε σε 650g για καρβέλια .
Στρογγυλέψτε τη ζύμη και πλάστε σε σχήμα καρβελιού
Διακοσμήστε με αλεύρι σίκαλης και τοποθετήστε σε αλευρωμένα καλαθάκια.
Στοφάρετε για 25-30 λεπτά (35°C / 75% R.H.)
Φουρνίστε στους 240°C, με ατμό, και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 210°C .
Συνολικός χρόνος ψησίματος περίπου 45-50 λεπτά.
