Συνταγές
Πεϊνιρλί

Το αγαπημένο προϊόν ως λύση για σνακ. - Baguette Rustique

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Baguette Rustique 1.250 gr υλικά πεϊνιρλί
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 3.750 gr υλικά πεϊνιρλί
Μαγιά 125 gr υλικά πεϊνιρλί
Νερό 3.600 gr υλικά πεϊνιρλί

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο (τελευταίο σταδιακά το νερό) και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή και 7-8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 30 λεπτά, μέσα σε ελαφρά λαδωμένες λεκάνες.

    Τεμαχίστε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 130 gr και στρογγυλοποιήστε.

    Ξεκουράστε για 15 λεπτά.

    Ανοίξτε το ζυμάρι σε σχήμα οβάλ (πάτημα με το χέρι). Πιάστε από τα δύο άκρα του και τεντώστε ελαφρώς.

    Προσθέστε υλικά της επιλογής σας.

    Γυρίστε τα πλαϊνά μέρη προς τα μέσα, κλείνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το πεϊνιρλί ελαφρώς. Πατήστε με το χέρι τις άκρες για να κολλήσουν με την υπόλοιπη ζύμη.

    Ξεκουράστε για 10 – 15 λεπτά.

    Φουρνίστε (χωρίς λαμαρίνα) στους 230°C για 15 λεπτά, χωρίς ατμό.

Πεϊνιρλί