Συνταγές
Ψωμί Καλαμποκιού

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Fiesta 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαγιά 300 gr
Νερό 5.000 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ζύμη θερμοκρασίας 25-26 ºC.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

    Κόψτε την σε τεμάχια των 1.200-1.700 gr (για 30 αρτοσκευάσματα) ή σε τεμάχια των 300-400 gr (για φρατζόλες και μπαγκέτες).

    Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για να μην πετσιάσουν, για 10-15 λεπτά .

    Κόψτε περαιτέρω και πλάστε (εάν φτιάχνετε μικρά αρτοσκευάσματα) ή δώστε πλάθοντας το τελικό σχήμα στις φρατζόλες και τις μπαγκέτες.

    Διακοσμήστε κατά προτίμηση με Decoration Corn.

    Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35 ºC, με υγρασία) για 50-60 λεπτά.

    Πριν το φούρνισμα χαράξτε την ζύμη 1-2 φορές.

    Φουρνίστε στους 225-230ºC, με ατμό, για 20-25 λεπτά τα μικρά τεμάχια ζύμης και για 30-35 λεπτά τα τεμάχια αρχικού βάρους 300-400 gr.

Ψωμί Καλαμποκιού

Products in this recipe

Panomix Fiesta

Μίγμα σε μορφή σκόνης με σπόρους, για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.