Συνταγές
Φρέσκο ψωμί για τοστ & σάντουιτς

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Tosti 10.000 g
Μαγιά νωπή 6.200 g
Νερό 300 g

Εκτέλεση

    Για την προετοιμασία της ζύμης

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ελαστική ζύμη με θερμοκρασία 28⁰C. Ενδεικτικά σε spiral ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή και για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

    Για τη δημιουργία ποικιλίας, προαιρετικά προσθέστε Blend-it!™ της επιλογής σας στη φρεσκοζυμωμένης ζύμης και φροντίστε να αναμιχθεί καλά με ζύμωμα στην αργή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.

    Για την παρασκευή ψωμιών τοστ/φόρμας

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά και κόψτε τη σε τεμάχια βάρους ± 980gr για φόρμες "του κιλού" ή ανάλογα με τις φόρμες τοστ που θα χρησιμοποιηθούν.

    Στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τη ζύμη (προστατευμένη από το στέγνωμα) για 10 λεπτά.

    Πλάστε και τοποθετήστε τη ζύμη στις φόρμες ψησίματος και ακολούθως στη στόφα (35⁰C / 75%RH) χωρίς καπάκι,  για 50-60 λεπτά.

    Τοποθετήστε τα καπάκια και φουρνίστε με ατμό για 33-35 λεπτά στους 230⁰C.

    Για την παρασκευή ψωμιών σάντουιτς

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά και τεμαχίστε τη τελικά σε τεμάχια βάρους 50-100gr.

    Πλάστε στο επιθυμητό σχήμα και τοποθετήστε στη στόφα (35⁰C / 75%RH) για ±50 λεπτά.

    Φουρνίστε με ατμό στους 240⁰C για 9-11 λεπτά αναλόγως βάρους.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για τη δημιουργία ποικιλίας πολύσπορων, προσθέστε Blend-it!™ της επιλογής σας (Blend-it!™ Dark, Blend-it!™ Corn) σε αναλογία 10-15% στη φρεσκοζυμωμένη ζύμη.

Φρέσκο ψωμί για τοστ & σάντουιτς