Συνταγές
Ψωμάκι Burger

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 1.000 gr
Silkgrain Veggie 500 gr
Νερό 300 gr
Μαργαρίνη Princess 80 gr
Ζάχαρη 80 gr
Μαγιά 50 gr
Αλάτι 20 gr

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 στην γρήγορη, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ζύμη θερμοκρασίας 26 – 27°C.

    Ξεκουράστε την ζύμη 5 λεπτά και κόψτε σε τεμάχια 1.800 gr.

    Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε (σκεπασμένα) για 10-15 λεπτά.

    Κόψτε τη ζύμη σε 30 ίσα μέρη των 60 gr το καθένα και στρογγυλέψτε τα ή πλάστε τα σε σχήμα μικρής φρατζόλας.

    Διακοσμήστε με σουσάμι.

    Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35 °C , με υγρασία) και αφήστε να φουσκώσουν για 50 – 60 λεπτά.

    Φουρνίστε στους 240 °C χωρίς ατμό, για 10-12 λεπτά.

    Αφού ξεφουρνιστούν και κρυώσουν, συσκευάστε πολλά μαζί σε σακούλα για να τα διατηρήσετε μαλακά μέχρι την χρήση τους.

Ψωμάκι Burger