Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Διάφανο σιρόπι

Διάφανο σιρόπι για μερική ή ολική αντικατάσταση της ζάχαρης.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Ιμβερτοζάχαρο 1.500 g
Σιρόπι γλυκόζης 500 g
Νερό βρύσης 0-300 g

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το Ιμβερτοζάχαρο και τη γλυκόζη σε κατάλληλο σκεύος, μαζί με την ποσότητα νερού που επιθυμείτε και θερμάνετέ το μέχρι βρασμού, με συνεχή ανάδευση. Συνιστάται η κατ’ αρχήν προσθήκη 300 γραμ. νερού και βράσιμο του σιροπιού τόσο ώστε να αποκτήσει το σιρόπι την κατά περίπτωση επιθυμητή αραίωση.

Ελέγξτε τους βαθμούς του σιροπιού πριν σταματήσετε το βράσιμο («γραδάρετε» το σιρόπι κατά βούληση).

Χρησιμοποιήστε το «γραδαρισμένο» σιρόπι καυτό, προκειμένου να σιροπιάσετε προϊόντα που έχουν κρυώσει ή αφήστε το να κρυώσει για να σιροπιάσετε τα προϊόντα αμέσως μετά το ψήσιμό τους.

Πληροφορίες Προϊόντος

  • Το Ιμβερτοζάχαρο είναι σιρόπι 35 βαθμών («γράδα»). Προκειμένου να το προετοιμάσετε για χρήση, εκτός από τη γλυκόζη θα πρέπει να του προσθέσετε κάποια ποσότητα νερού (για να το αραιώσετε) και να το βράσετε πριν το μετρήσετε («γραδάρετε») και τελικά το χρησιμοποιήσετε.
  • Ενδεικτικά, εάν του προσθέσετε 300 γραμμάρια νερό και το θερμάνετε μέχρι βρασμού, τότε θα προκύψει σιρόπι περίπου 27-28 βαθμών («γράδα»).
  • Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να ενσωματωθεί καλά η γλυκόζη στο σιρόπι, θα πρέπει να βράσετε το σιρόπι είτε προσθέσετε είτε οχι νερό και στη συνέχεια να το «γραδάρετε» διορθώνοντας κατά περίπτωση το «δέσιμο» του σιροπιού με προσθήκη νερού ή με συνέχιση του βρασίματος.
Διάφανο σιρόπι