Ζαχαροπλαστική
Προφιτερόλ

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Jello 1.000 gr υλικά σου
Αυγά 1.250 gr υλικά σου
Νερό καυτό 1.250 gr υλικά σου
Minuta Choco 100 gr υλικά σάλτσας
Νερό 250 gr υλικά σάλτσας
Ιμβερτοζάχαρο 150 gr υλικά σάλτσας
Casa Cream UHT 100 gr υλικά σάλτσας
Minuta Ivoire 250 gr υλικά κρέμας
Νερό 400 gr υλικά κρέμας
Γάλα 200 gr υλικά κρέμας
Roma Top 150 gr υλικά αφρατέματος
Casa Cream UHT 150 gr υλικά αφρατέματος
Scaldis Dark extra υλικά

Εκτέλεση

    Αναμίξτε καλά το Jello με τα αυγά στην αργή ταχύτητα του μίξερ με το «φτερό». Ενώ συνεχίζετε την ανάμιξη, προσθέστε σταδιακά το καυτό νερό και τέλος «χτυπήστε» στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.

    «Κόψτε» τη ζύμη με την σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας, πάνω σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα, κατά προτίμηση με Carlex ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

    Φουρνίστε στους ±225°C για περίπου 25-30 λεπτά, κατά προτίμηση σε «ταμπανωτό» φούρνο, φροντίζοντας να φεύγουν οι υδρατμοί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

    Αφήστε τα να κρυώσουν και γεμίστε τα με την αφρατεμένη κρέμα.

    Βάλτε λίγη κρέμα στο ποτηράκι, τοποθετήστε τα σου και γεμίστε με τη σάλτσα προφιτερόλ.

    Γαρνίρετε με Scaldis Dark.

Προφιτερόλ