Ζαχαροπλαστική
Choux & Eclair

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Jello 1.000 gr
Αυγά 1.250 gr
Νερό καυτό (±80°C) 1.250 gr

Εκτέλεση

    Αναμίξτε καλά το Jello με τα αυγά στην αργή ταχύτητα του μίξερ με το «φτερό». Ενώ συνεχίζετε την ανάμιξη, προσθέστε σταδιακά το καυτό νερό (περίπου 70-80°C) και τέλος «χτυπήστε» στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.

    «Κόψτε» τη ζύμη με την σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας, πάνω σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα, κατά προτίμηση με Carlex ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

    Φουρνίστε στους ±225°C για περίπου 25-30 λεπτά, κατά προτίμηση σε «ταμπανωτό» φούρνο, φροντίζοντας να φεύγουν οι υδρατμοί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

    Αφήστε τα προϊόντα να κρυώσουν για λίγο, οπότε και θα είναι έτοιμα για χρήση ή για φύλαξη.

Περισσότερες Πληροφορίες

Εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε άμεσα τις ψημένες βάσεις, είναι καλύτερα να τις φυλάξετε σε σακούλες είτε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες μέρες είτε στην κατάψυξη για όσο χρόνο επιθυμείτε.

Choux & Eclair