Συνταγές
Κρουασάν σφολιάτας Γαλλικού τύπου

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Golden Star Special 12 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 1.000 g
Αλάτι 20 g
Ζάχαρη 100 g
Μαργαρίνη μαλακή ή βούτυρο 100 g
Μαγιά (νωπή) 70 g
Νερό (κρύο) ±520 g
Για την σφολιατοποίηση Μαργαρίνη κρουασάν 360 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί μαζί (εκτός από την Μαργαρίνη κρουασάν), έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) σχετικά κρύα ζύμη, με θερμοκρασία 22-24°C.

Ξεκουράστε την για 30 λεπτά σε δροσερό χώρο (εάν γίνεται στο ψυγείο), σκεπασμένη με πλαστικό φύλλο

Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη ή σε σφολιατομηχανή και διπλώστε μέσα της την μαργαρίνη κρουασάν σχηματίζοντας «φάκελο».

Κάντε 3 «απλά διπλώματα» (μονές «βόλτες») στη ζύμη με τη χρήση σφολιατομηχανής ή «στο χέρι» με πλάστη, αλευρώνοντας την ελαφρά για να μην κολλάει. Εάν λόγω θερμοκρασίας περιβάλλοντος ανέβει η θερμοκρασία της ζύμης, τοποθετήστε την για λίγο στο ψυγείο διπλωμένη σε πλαστικό φύλλο, για να κρυώσει.

Αφού ολοκληρωθούν τα «διπλώματα» κόψτε τη ζύμη σε τρίγωνα και τυλίξτε τα με τον χαρακτηριστικό τρόπο στο σχήμα του κρουασάν.

Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C, με λίγη υγρασία) για περίπου 50 λεπτά. Στα 25 λεπτά αλείψτε τα κρουασάν με αυγό ή με Ovex..

Φουρνίστε στους 200 - 220°C, χωρίς ατμό με ανοιχτό τάμπερ για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το βάρος των κρουασάν και τον τύπο του φούρνου.

Πληροφορίες Προϊόντος

Η στόφα στην οποία θα τοποθετηθούν τα κρουασάν πρέπει να έχει χαμηλή σχετική υγρασία, διαφορετικά θα υπάρχουν προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας.

Κρουασάν σφολιάτας Γαλλικού τύπου