Συνταγές
Ψωμί hamburger

Εξειδικευμένο βελτιωτικό αρτοποιίας για επέκταση της φρεσκάδας.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Super Soft 150 g
Αλεύρι Τ55% Δυνατό 10.000 g
Αλάτι 200 g
Ζάχαρη 1.000 g
Μαργαρίνη Princess 1.000 g
Μαγιά 500 g
Νερό (ανάλογα με το αλεύρι) ±5.300 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί μαζί προσθέτοντας τελευταίο και σταδιακά το νερό, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 25-26°C.

    Ξεκουράστε την για 5 λεπτά.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια επιθυμητού βάρους.

    Στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα τεμάχια της ζύμης για 20 λεπτά (προφυλάσσοντας τα από το στέγνωμα με ένα πλαστικό φύλλο ή πανί).

    Κόψτε τις ζύμες στο τελικό βάρος με κατάλληλη μηχανή και πλάστε τα τεμάχια της ζύμης στο κατάλληλο σχήμα και τοποθετήστε τα στις ειδικές φόρμες, πιέζοντας τα να γίνουν επίπεδα και διακοσμώντας τα προαιρετικά με σουσάμι.

    Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C/85% Σχ. Υγρ) για 55-60 λεπτά.

    Φουρνίστε στους 240°C, χωρίς ατμό με ανοιχτό τάμπερ για 8-12 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του φούρνου.

    Αφήστε τα ψωμάκια να κρυώσουν σε προστατευμένο από επιμολύνσεις περιβάλλον και συσκευάστε τα το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθεί το στέγνωμα.

Πληροφορίες Προϊόντος

Τα 10 μέρη της ζάχαρης μπορούν να αντικατασταθούν εν μέρει από ιΙμβερτοζάχαρο για γρηγορότερο χρωματισμό, συντομότερο ψήσιμο και καλύτερη μαλακότητα, φροντίζοντας να περιοριστεί λίγο το νερό της συνταγής.

Ψωμί hamburger