Συνταγές
Panettone με πιάσιμο προζυμιού

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Mio Panettone 1.350 gr πιάσιμο προζυμιού
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος 200 gr πιάσιμο προζυμιού
Αυγά 100 gr πιάσιμο προζυμιού
Μαγιά 60 gr πιάσιμο προζυμιού
Νερό (χλιαρό) 400 gr πιάσιμο προζυμιού
Προζύμι Mio Panettone 2.110 gr υλικά ζύμης
Mio Panettone 2.700 gr υλικά ζύμης
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος (λιωμένο) 400 gr υλικά ζύμης
Αυγά 200 gr υλικά ζύμης
Μαγιά 260 gr υλικά ζύμης
Νερό (χλιαρό) 800 gr υλικά ζύμης
Black Line κύβοι πορτοκάλι 1.350 gr υλικά γέμισης
Σταφίδες 600 gr υλικά γέμισης
Ρούμι 150 gr υλικά γέμισης

Εκτέλεση

    Ζυμώστε τα υλικά για το προζύμι σε ταχυζυμωτήριο, για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

    Τοποθετήστε το προζύμι σε λεκάνη σκεπασμένη με πλαστικό φύλλο.

    Τοποθετήστε σε δροσερό χώρο για 18-24 ώρες.


    Ζυμώστε όλα τα βασικά υλικά της ζύμης (μαζί με το προζύμι της προηγούμενης μέρας) σε ταχυζυμωτήριο, για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 1 λεπτό στη γρήγορη ταχύτητα, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη με θερμοκρασία 30-32°C.

    Στο τέλος της ανάμιξης,  προσθέστε τις ήδη μουλιασμένες στο ρούμι σταφίδες και τους κύβους πορτοκαλιού και συνεχίστε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά σε ζεστό χώρο.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 450 ή 500 γραμμαρίων ή κατά βούληση ανάλογα με τις φόρμες ψησίματος.

    Στρογγυλέψτε και τοποθετήστε σε φόρμες για Panettone και στη συνέχεια στη στόφα (35°C, με  75% Σχ. Υγρ.) για 2 ώρες, μέχρι να φτάσει η ζύμη στο χείλος της φόρμας.

    «Γυαλίστε»  με αυγό ή με Ovex Powder, εκτός αν πρόκειται να καλυφθεί η επιφάνεια με γλάσο, μετά το ψήσιμο.

    Φουρνίστε στους 170 °C, χωρίς ατμό, για περίπου 50 λεπτά, με ανοιχτό ντάμπερ.

Panettone με πιάσιμο προζυμιού

Products in this recipe

Mio Panettone

Καινοτομικό μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού ιταλικού panettone σε τρεις ώρες.