Συνταγές
Μπουκίτσες panettone με δαμάσκηνα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Mio Panettone 900 g
Βούτυρο γάλακτος 99% 130 g
Μαγιά 100 g
Αυγά 70 g
Νερό (χλιαρό) 270 g
Ρούμι 20 g
Δαμάσκηνα 150 g
Αμύγδαλα ψημένα 50 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά εκτός από τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 2 λεπτά στη γρήγορη, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.

    Προσθέστε τα δαμάσκηνα και τα ψημένα αμύγδαλα και ζυμώστε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα στη ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά (ιδανικά στην στόφα).

    Κόψτε οριζόντιες λωρίδες πάχους 2cm. Στη συνέχεια κόψτε κάθετα λωρίδες πάχους 2cm για να γίνουν τετράγωνες ή πάχους 4 cm για να γίνουν ορθογώνιες μπουκίτσες. Τοποθετήστε τις μπουκίτσες στη στόφα (37°C) για 20-25 λεπτά.

    Πριν τα φούρνισμα αλείψτε με αυγό.

    Φουρνίστε χωρίς ατμό για 11 λεπτά στους 180-190°C σε φούρνο με ταμπάνι ή στους 170-180°C σε αερόθερμο φούρνο.

    Αλείψτε τις μπουκίτσες με βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστές και μετά «βουτήξτε» τις σε μια λεκάνη με ζάχαρη. Τέλος, διακοσμήστε με Mont Blanc.

Μπουκίτσες panettone με δαμάσκηνα