Συνταγές
Panettone

Kρατήσαμε την παράδοση, βελτιώσαμε τον χρόνο. - Mio Panettone

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Mio Panettone 2.700 g υλικά ζύμης
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος (λιωμένο) 400 g υλικά ζύμης
Αυγά 200 g υλικά ζύμης
Μαγιά 260 g υλικά ζύμης
Νερό (χλιαρό) 800 g υλικά ζύμης
Black Line κύβοι πορτοκάλι 900 g υλικά γέμισης
Σταφίδες 400 g υλικά γέμισης
Ρούμι 120 g υλικά γέμισης

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα βασικά υλικά της ζύμης μαζί σε ταχυζυμωτήριο, για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη με θερμοκρασία 30-32°C.

    Στο τέλος της ανάμιξης,  προσθέστε τις ήδη μουλιασμένες στο ρούμι σταφίδες και τους κύβους πορτοκαλιού και συνεχίστε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά σε ζεστό χώρο.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 450 γραμμαρίων ή κατά βούληση ανάλογα με τις φόρμες ψησίματος.

    Στρογγυλέψτε και τοποθετήστε σε φόρμες για Panettone και στη συνέχεια στη στόφα (35°C, με  75% Σχ. Υγρ.) για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φτάσει η ζύμη στο χείλος της φόρμας.

    «Γυαλίστε»  με αυγό ή με Ovex Powder, εκτός αν πρόκειται να καλυφθεί η επιφάνεια με γλάσο, μετά το ψήσιμο.

    Φουρνίστε στους 165-170 °C, χωρίς ατμό, για 35-40 λεπτά, με ανοιχτό ντάμπερ.

    Δείτε το βίντεο με τη συνταγή!

Panettone