Συνταγές

Stollen sticks

Αρωματικά, χριστουγεννιάτικα stollen sticks.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Mio Panettone 900 g
Βούτυρο γάλακτος 99% 135 g
Γάλα 200 g
Αυγά 70 g
Νερό (χλιαρό) 70 g
Μαγιά 70 g
Ρούμι 30 g
Κανέλα 10 g
Black Line Πορτοκάλι σε κύβους 170 g
Maro I 200 g
Σταφίδες 100 g
Αμύγδαλα ψημένα 150 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 2 λεπτά στη γρήγορη, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.

    Προσθέστε τους κύβους πορτοκάλι, το Maro Ι, τις σταφίδες και τα ψημένα αμύγδαλα και ζυμώστε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα στη ζύμη.

    Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά (ιδανικά στη στόφα).

    Ανοίξτε τη ζύμη στη σφολιατομηχανή ή με τον πλάστη, σε πάχος 6 mm.

    Κόψτε οριζόντιες λωρίδες πάχους 2cm. Στην συνέχεια κόψτε κάθετες λωρίδες πάχους 10cm.Τοποθετήστε στη στόφα (37°C/υγρασία 75%) για 40 λεπτά.

    Πριν τα φούρνισμα αλείψτε τις μπουκίτσες με αυγό.

    Φουρνίστε χωρίς ατμό για 15 λεπτά στους 190°C σε φούρνο με ταμπάνι ή στους 175-180°C σε αερόθερμο φούρνο.

    Αλείψτε τις μπουκίτσες με βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστές και μετά «βουτήξτε» τις σε μια λεκάνη με ζάχαρη. Τέλος, διακοσμήστε με Mont Blanc.

Stollen sticks