Συνταγές Συνταγές

Τσουρέκι

Πολίτικο τσουρέκι με προζύμι. - Tsoureki Oriental

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Tsoureki Oriental 3.000 gr υλικά τσουρεκιού
Νερό 1.000 gr υλικά τσουρεκιού
Μαγιά (νωπή) 200 - 220 gr υλικά τσουρεκιού
Ovex Powder extra υλικά

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί, σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το «γάντζο», για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 10-12 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα του ταχυζυμωτηρίου (ή στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλαστικής), έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 34-35ºC.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά στο ζυμωτήριο ή σκεπασμένη στον πάγκο εργασίας.

Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 500 ή 560 gr για τσουρέκια του «μισού κιλού» (αρχικού ή τελικού βάρους αντίστοιχα).

Στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα τεμάχια της ζύμης για 5-10 λεπτά σε προστόφα ή στον πάγκο εργασίας, σκεπασμένα σε αυτήν την περίπτωση με πλαστικό φύλλο.

Πλάστε στο χαρακτηριστικό σχήμα του τσουρεκιού και τοποθετήστε τα τσουρέκια στη στόφα (σε 35ºC, με υγρασία) για 45–60 λεπτά ανάλογα με την ταχύτητα «γινώματος» της ζύμης.

Γυαλίστε τα τσουρέκια αλείφοντάς τα με αυγό ή με διάλυμα Οvex Powder.

Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 160-180 ºC (ανάλογα με τον φούρνο), με το τάμπερ συνεχώς ανοικτό για περίπου 40 λεπτά, εάν πρόκειται για τσουρέκια 500-550 gr, ή για όσο χρόνο χρειάζεται κατά περίπτωση σε άλλου βάρους τσουρέκια/τσουρεκάκια.

Πληροφορίες Προϊόντος

Tips

Στην περίπτωση που η στόφα είναι πολύ στεγνή (στόφα ζαχαροπλαστικής), για να μην «πετσιάσει» η ζύμη κατά τη διάρκεια του στοφαρίσματος, εάν δεν διαθέτει σύστημα υγρασίας, ψεκάστε τα με λίγο νερό, αλλιώς ανεβάστε λίγο την υγρασία του θαλάμου.

Τσουρέκι

Προϊόντα

Tsoureki Oriental

Πλήρες μίγμα για την παρασκευή παραδοσιακών πολίτικων τσουρεκιών με προζύμι, αυθεντική ανατολίτικη δομή και άρωμα.