Συνταγές
Κρουασάν μαργαρίνης

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Croissa 50 500 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 500 g
Μαγιά 60 g
Νερό παγωμένο 470 g
Μαργαρίνη κρουασάν 610 g

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.

Θερμοκρασία ζύμης: 20 °C.

Ξεκούραση ζύμης: 10 λεπτά.

Τοποθετήστε τη μαργαρίνη ανάμεσα στην ζύμη και κάντε 3 μονά διπλώματα.

Μετά από κάθε δίπλωμα τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο, σκεπασμένη, για 5 λεπτά.

Μετά και την ξεκούραση του τρίτου διπλώματος ανοίξτε στα 3 mm τη ζύμη.

Κόψτε στο επιθυμητό μέγεθος τα τρίγωνα.

Τοποθετήστε σε στόφα τα κρουασάν. Θερμοκρασία στόφας: 30-32°C, χωρίς υγρασία.

Θερμοκρασία ψησίματος: 200°C

Ψήστε για περίπου 18 λεπτά (ανάλογα το βάρος της ζύμης) με λίγο ατμό.

Κρουασάν μαργαρίνης