Συνταγές
Ψωμί ολικής άλεσης

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Μονάδα
Eusporo 2.000 g 50%
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 1.600 g 40%
Αλεύρι ολικής άλεσης 400 g 10%
Μαγιά 80 g 2%
Νερό 2.120 g 53%

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 4 λεπτά στη γρήγορη.

    Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 27-28 °C.

    Ξεκουράστε για 30 λεπτά.

    Τεμαχίστε σε 430 g.

    Μορφοποιήστε τη ζύμη σας σε φραντζόλες ή καρβέλια και διακοσμήστε με Seed Mix.

    Τοποθετήστε στη στόφα για περίπου 50 λεπτά (±35°C, με υγρασία).

    Χαράξτε τη ζύμη κατά βούληση.

    Φουρνίστε στους 220°C, με λίγο ατμό 3 δευτερόλεπτα, για 25-30 λεπτά.

Ψωμί ολικής άλεσης