Συνταγές
Βαρύ ψωμί φόρμας 

Dinkel ολικής άλεσης με φύτρο Dinkel και συμπαγή δομή.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Jung Dinkel Ernte 10.000 g
Μαγιά 180 g
Νερό 7.000 g

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε για 15 λεπτά στην αργή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί κολλώδης ζύμη χωρίς ελαστικότητα (θερμοκρασία ζύμης 30°C).

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 30-45 λεπτά.

    Τεμαχίστε τη ζύμη σε τεμάχια των 600 γρ.

    Διακοσμήστε με Oat flakes και σουσάμι.

    Τοποθετήστε τη ζύμη σε φόρμες χωρίς καπάκι στη στόφα για ±50 λεπτά (±35°C/±75% σχ. υγρασία).

    Φουρνίστε στους 255°C με ατμό 2 δευτερόλεπτα για ±60 λεπτά.

Βαρύ ψωμί φόρμας