Συνταγές

Παραδοσιακό Γερμανικό πολύσπορο 

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Jung Rustikorn 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαγιά 200 gr
Νερό 7.300 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη με θερμοκρασία 26-27°C. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 5-8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 6-10 λεπτά στη γρήγορη σε σπιράλ ταχυζυμωτήριο.

     

    Ξεκούραστε τη ζύμη για 30-40 λεπτά.

    Κόψτε σε τεμάχια των 875 gr.

    Δώστε το τελικό σχήμα στα αρτοσκευάσματα πλάθοντας κατά βούληση, αλείψτε την επιφάνειά τους με νερό, κολλήστε το αναγνωριστικό χάρτινο σηματάκι σε εμφανές σημείο και διακοσμήστε με αλεύρι της επιλογής σας ή Seedmix.

    Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C, με υγρασία) για 45-50 λεπτά.

    Χαράξτε την επιφάνεια των αρτοσκευασμάτων κατά βούληση.

    Φουρνίστε στους 230- 240°C, με ατμό, για 40-50 λεπτά ανάλογα με το βάρος τους.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για πρωτότυπη παρουσίαση μπορείτε να τοποθετήσετε τη ζύμη σε ανοιχτές φόρμες.

Παραδοσιακό Γερμανικό Πολύσπορο