Συνταγές

Παραδοσιακό Γερμανικό πολύσπορο 

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Rustikorn 5.000 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 g
Μαγιά 200 g
Νερό 7.300 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη με θερμοκρασία 26-27°C. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 5-8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 6-10 λεπτά στη γρήγορη σε σπιράλ ταχυζυμωτήριο.

     

    Ξεκούραστε τη ζύμη για 30-40 λεπτά.

    Κόψτε σε τεμάχια των 875 gr.

    Δώστε το τελικό σχήμα στα αρτοσκευάσματα πλάθοντας κατά βούληση, αλείψτε την επιφάνειά τους με νερό, κολλήστε το αναγνωριστικό χάρτινο σηματάκι σε εμφανές σημείο και διακοσμήστε με αλεύρι της επιλογής σας ή Seedmix.

    Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C, με υγρασία) για 45-50 λεπτά.

    Χαράξτε την επιφάνεια των αρτοσκευασμάτων κατά βούληση.

    Φουρνίστε στους 230- 240°C, με ατμό, για 40-50 λεπτά ανάλογα με το βάρος τους.

Πληροφορίες Προϊόντος

Για πρωτότυπη παρουσίαση μπορείτε να τοποθετήσετε τη ζύμη σε ανοιχτές φόρμες.

Παραδοσιακό Γερμανικό Πολύσπορο

Products in this recipe

Rustikorn

Μίγμα γερμανικού τύπου για την παρασκευή σκουρόχρωμων πολύσπορων αρτοσκευασμάτων με συμπαγή δομή.