![Krithino Krithino](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/artopoiia/migmata-artopoiias/krithino/@@images/image-1280-e44e1402f02f2791f2a28fed17bd5c9e.png)
![Krithino Krithino](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/artopoiia/migmata-artopoiias/krithino/@@images/image-768-42a39da480f6b02a92a3d5d917c72278.png)
Βαρύ
Βαρύ
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Krithino | 1500 g |
Αλεύρι δυνατό Τ70% | 800 g |
Αλεύρι κίτρινο | 500 g |
Αλεύρι ολικής αλέσεως | 200 g |
Μαγιά (νωπή) | 40 g |
Ελαιόλαδο | 90 g |
Νερό | 1950 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου προσθέτοντας το νερό σταδιακά στην αργή ταχύτητα και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένο, ελαστικό ζυμάρι.
Ενδεικτικά 3 λεπτά στην αργή και 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου.
Ξεκούραστε την ζύμη σε λεκάνη, σκεπασμένο για 30 λεπτά.
Τεμαχίστε ενδεικτικά στα 700 g ή 1kg.
Τοποθετήστε τη ζύμη ελαφρώς πλασμένη σε ένα αλευρωμένο καλάθι.
Τοποθετήστε στη στόφα για 30 λεπτά με υγρασία (±35°C / 70% RH).
Βγάζετε από τη στόφα και τουμπάρετε σε τελάρο ή λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 45-60 λεπτά, αναλόγως μεγέθους, με 3 δευτερόλεπτα
ατμό.
![Βαρύ](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/artopoiia/migmata-artopoiias/krithino/bary-1/@@images/image-400-1f7e88bf3802a819dd1e39acbd19ecb5.png)
Προϊόντα
Κρίθινο
Μίγμα για παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, με Κριθάρι.