Krithino Krithino

Βαρύ

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Krithino 1500 g
Αλεύρι δυνατό Τ70% 800 g
Αλεύρι κίτρινο 500 g
Αλεύρι ολικής αλέσεως 200 g
Μαγιά (νωπή) 40 g
Ελαιόλαδο 90 g
Νερό 1950 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου προσθέτοντας το νερό σταδιακά στην αργή ταχύτητα και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένο, ελαστικό ζυμάρι.
Ενδεικτικά 3 λεπτά στην αργή και 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου.
Ξεκούραστε την ζύμη σε λεκάνη, σκεπασμένο για 30 λεπτά.
Τεμαχίστε ενδεικτικά στα 700 g ή 1kg.
Τοποθετήστε τη ζύμη ελαφρώς πλασμένη σε ένα αλευρωμένο καλάθι.
Τοποθετήστε στη στόφα για 30 λεπτά με υγρασία (±35°C / 70% RH).
Βγάζετε από τη στόφα και τουμπάρετε σε τελάρο ή λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 45-60 λεπτά, αναλόγως μεγέθους, με 3 δευτερόλεπτα
ατμό.

Βαρύ

Προϊόντα

Κρίθινο

Μίγμα για παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, με Κριθάρι.