Krithino Krithino

Ελαιόψωμο και Τυρόψωμο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Krithino 750 g
Αλεύρι δυνατό Τ70% 750 g
Μαγιά (νωπή) 30 g
Ελαιόλαδο 150 g
Ρίγανη 5 g
Νερό 1050 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου προσθέτοντας το νερό σταδιακά.
Ενδεικτικά 3 λεπτά στην αργή και 14 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου
Ξεκούραστε την ζύμη για 30 λεπτά.
Τεμαχίστε ενδεικτικά στα 200 g ή κατά βούληση.
Ανοίξτε το ζυμάρι ελαφρώς, τοποθετήστε την φέτα ή την ελιά στο κέντρο, κάν’τε το πουγκί, πατ΄΄ηστε το
λίγο, και τοποθετήστε σε καλά λαδωμένο ταψάκι.
Φουσκώστε στον χώρο του εργαστηρίου για 10-15’.
Φουρνίστε στους 200-210° C με ατμό για 20-25 λεπτά.

Ελαιόψωμο και τυρόψωμο

Προϊόντα

Κρίθινο

Μίγμα για παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, με Κριθάρι.