![Krithino Krithino](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/artopoiia/migmata-artopoiias/krithino/@@images/image-1280-e44e1402f02f2791f2a28fed17bd5c9e.png)
![Krithino Krithino](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/artopoiia/migmata-artopoiias/krithino/@@images/image-768-42a39da480f6b02a92a3d5d917c72278.png)
Ελαιόψωμο και Τυρόψωμο
Ελαιόψωμο και Τυρόψωμο
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Krithino | 750 g |
Αλεύρι δυνατό Τ70% | 750 g |
Μαγιά (νωπή) | 30 g |
Ελαιόλαδο | 150 g |
Ρίγανη | 5 g |
Νερό | 1050 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου προσθέτοντας το νερό σταδιακά.
Ενδεικτικά 3 λεπτά στην αργή και 14 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου
Ξεκούραστε την ζύμη για 30 λεπτά.
Τεμαχίστε ενδεικτικά στα 200 g ή κατά βούληση.
Ανοίξτε το ζυμάρι ελαφρώς, τοποθετήστε την φέτα ή την ελιά στο κέντρο, κάν’τε το πουγκί, πατ΄΄ηστε το
λίγο, και τοποθετήστε σε καλά λαδωμένο ταψάκι.
Φουσκώστε στον χώρο του εργαστηρίου για 10-15’.
Φουρνίστε στους 200-210° C με ατμό για 20-25 λεπτά.
![Ελαιόψωμο και τυρόψωμο](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/artopoiia/migmata-artopoiias/krithino/elaiopsomo-kai-tyropsomo/@@images/image-400-59712821b2abc56d2460b1794d622479.png)
Προϊόντα
Κρίθινο
Μίγμα για παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, με Κριθάρι.