Mesogeiako Mesogeiako

Βαρύ χωριάτικο ψωμί ταψιού

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Μεσογειακό 5.000 g
Αλεύρι Τ70% δυνατό 4.500 g
Αλεύρι σκληρό σίτου χονδραλεσμένο 500 g
Prozyl 250 g
Μαγιά 200 g
Νερό 7.000 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου μέχρι να σχηματιστεί μέτριας ελαστικότητας ζυμάρι.
Ενδεικτικά: 6-7 λεπτά στην αργή ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου και 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Θερμοκρασία ζύμης στο τέλος του ζυμώματος: 27-28° C.

Ξεκούραστε την ζύμη για 10 λεπτά.

Τεμαχίστε σε 7.200 g για μια λαμαρίνα 40x60 εκατοστών.

Επαλείψτε την επιφάνειας της ζύμης με διαλυμένο Prozyl σε νερό και πασπαλίστε με λευκό σταρένιο αλεύρι.

Τοποθετήστε στην στόφα με υγρασία (±35°C / 75% RH) για 60 λεπτά, και κάντε ένα βαθύ κόψιμο της ζύμης με σπάτουλα μέχρι τη λαμαρίνα, στα σημεία όπου μετά το ψήσιμο θα είναι επιθυμητό να αποκόπτονται κομμάτια από το ψημένο ψωμί.

Φουρνίστε στους 220° C με λίγο ατμό, για 60 λεπτά.

Tips

Για τη δημιουργία παραλλαγών, ο χρήστης μπορεί να αντικαταστήσει τον προτεινόμενο συνδυασμό αλεύρων με αλεύρι ή συνδυασμό αλεύρων της επιλογής του.

Για την διακόσμηση

Χρησιμοποιήστε Prozyl διαλυμένο σε νερό 1 : 1 και λευκό αλεύρι κατά βούληση  

Βαρύ χωριάτικο ψωμί ταψιού

Προϊόντα

Μεσογειακό

Μίγμα για την παρασκευή παραδοσιακών σταρένιων αρτοσκευασμάτων και σνακ. Με Μεσογειακό χαρακτήρα.