Ελιόψωμο
Ελιόψωμο
Συνταγή
| Υλικά | Βάρος Υλικών |
|---|---|
| Μεσογειακό | 1.000 g |
| Αλεύρι κίτρινο | 500 g |
| Αλεύρι Τ70% | 500 g |
| Μαγιά | 50 g |
| Ζάχαρη | 50 g |
| Ελαιόλαδο | 120 g |
| Νέρο | 1.100 g |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και ζυμώστε για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 7 λεπτά στη γρήγορη.
Ξεκουράστε για 30 λεπτά τη ζύμη.
Τεμαχίστε στα 170 gr.
Μορφοποιήστε σε μπαλάκια , ανοίξτε τα ζυμάρια, προσθέστε τη γέμιση (ελιά, ρίγανη, ελαιόλαδο) στο κέντρο και κλείστε.
Τοποθετήστε σε μια λαμαρίνα και συνέχεια στη στόφα για 10-15 λεπτά (±35°C, 75% RH).
Φουρνίστε στους 220°C για 20-25 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε ελαιόλαδο.
