Mesogeiako Mesogeiako

Ψωμάκια με γάλα και μέλι

Αφράτα, γλυκά ψωμάκια, με κομματάκια σοκολάτας ή χωρίς.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Μεσογειακό 500 g
Αλεύρι Τ55% 500 g
Μαγιά 50 g
Ζάχαρη 100 g
Βούτυρο 40 g
Μέλι 40 g
Νερό (κρύο) 150 g
Γάλα (κρύο) 400 g

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώστε μέχρι να
δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη. Στο τέλος προσθέστε τις σταγόνες να μοιραστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά (σκεπασμένη με πανί ή πλαστικό φύλλο).
Τεμαχίστε τη ζύμη στα 60-100 gr και κάν’τε την μπάλες.
Ξεκουράστε τις μπάλες 20 λεπτά και μορφοποιήστε όπως θέλετε.
Στοφάρετε για 40’ στους 37 °C , με 75% υγρασία. Φουρνίστε στους 220 °C για 12-13 λεπτά.

Tips
Μπορείτε αντί για σταγόνες σοκολάτας να προσθέσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς κλπ.
Μπορείτε επίσης να τα κόψετε σαν sandwich και να βάλετε chocomit, apricot jam ή κάποια κρέμα. Τέλος, μπορείτε να πασπαλίσετε το ψωμάκι με ζάχαρη άχνη.

Ψωμάκια με γάλα και μέλι

Προϊόντα

Μεσογειακό

Μίγμα για την παρασκευή παραδοσιακών σταρένιων αρτοσκευασμάτων και σνακ. Με Μεσογειακό χαρακτήρα.