Συνταγές
Γεμιστά Κριτσίνια Σφολιάτας (Καλαμποκιού)

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Panomix Corn PDR 5.000 gr υλικά ζύμης
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr υλικά ζύμης
Μαγιά 200 gr υλικά ζύμης
Νερό 5.000 gr υλικά ζύμης
Μαργαρίνη Σφολιάτας (σφολιατοποίηση) 3.500 gr υλικά ζύμης
Bechamel 400 gr υλικά γέμισης
Νερό (βρύσης) 1.000 gr υλικά γέμισης
Τυρί φέτα (χονδροτριμμένη) 1.500 gr υλικά γέμισης
Κεφαλοτύρι (τριμμένο) 200 gr υλικά γέμισης
Πιπέρι υλικά γέμισης

Εκτέλεση

Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί (εκτός από την μαργαρίνη) έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη, “στρωτή” ζύμη θερμοκρασίας 20-24 °C (“δροσερή”).

Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

Απλώστε την ζύμη, τοποθετήστε πάνω της την Μαργαρίνη σφολιάτας και κάνετε δύο διπλά διπλώματα στην σφολιατομηχανή, με ενδιάμεσο ξεκούρασμα 10 λεπτών (κατά προτίμηση στο ψυγείο) και τελικό άνοιγμα σε πάχος 4-5 χιλιοστών.

Αναμίξτε έντονα την Bechamel με το δροσερό νερό στο μίξερ με το "σύρμα" στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να σχηματιστεί ομοιόμορφη "στρωτή" κρέμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (τυριά, πιπέρι) της συνταγής και αναμίξτε έτσι ώστε να αναμιχθούν ομοιόμορφα στην μπεσαμέλ και η κρέμα είναι έτοιμη για χρήση.

Πάρτε 1 κομμάτι ζύμης σφολιάτας με 40 εκατοστά περίπου πλάτος και μήκος ανάλογα με την επιφάνεια της εργασίας σας και απλώστε πάνω στη μισή του επιφάνεια (στα 20 εκατοστά) ομοιόμορφα σε λεπτή στρώση την γέμιση. Διπλώστε τη ζύμη κατά μήκος, έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως η γέμιση και να αποκτήσει πλάτος 20 εκατοστών. Διακοσμήστε την πάνω επιφάνεια με Decoration Corn. Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 1 εκατοστού και μήκους 20 εκατοστών και στρίψτε την 2-3 στροφές.

Τοποθετήστε τα κριτσίνια στη στόφα (35ºC, με υγρασία) για 15-20 λεπτά.

Φουρνίστε στους 230ºC με ατμό για 20 λεπτά.

Γεμιστά Κριτσίνια Σφολιάτας (Καλαμποκιού)

Προϊόντα

Panomix Corn PDR

Μίγμα σε μορφή σκόνης για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.