Ψωμί Καλαμποκιού
Ψωμί Καλαμποκιού
Το καλαμπόκι στα καλύτερά του! - Panomix Corn PDR
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Panomix Corn PDR | 5.000 gr |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 5.000 gr |
Μαγιά | 300 gr |
Νερό | 5.000 - 5.500 gr |
Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη με θερμοκρασία 26-27°C.
Ξεκούραστε τη ζύμη για 15 λεπτά.
Κόψτε σε κομμάτια επιθυμητού μεγέθους (π.χ. 300-400 gr) και στρογγυλέψτε τα.
Ξεκούραστε τα (σκεπασμένα) για 10-15 λεπτά.
Πλάστε στο τελικό σχήμα.
Διακοσμήστε κατά προτίμηση με αλεύρι καλαμποκιού ή άλλο αλεύρι.
Τοποθετήστε τα στην στόφα (35°C με υγρασία) για 40-45 λεπτά.
Χαράξτε την ζύμη 1-2 φορές και φουρνίστε στους 220- 225°C, με ατμό, για 35-40 λεπτά, διατηρώντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά το ντάμπερ ανοιχτό.
Πληροφορίες Προϊόντος
Για πιο νόστιμα αρτοσκευάσματα, μπορείτε προαιρετικά να αντικαταστήσετε έως και 3 κιλά Αλεύρι Τ70% από αλεύρι σκληρού σίτου.
Προϊόντα
Panomix Corn PDR
Μίγμα σε μορφή σκόνης για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.