Συνταγές
Ψωμί Καλαμποκιού

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Corn PDR 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαγιά 300 gr
Νερό 5.000 - 5.500 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη με θερμοκρασία 26-27°C.

    Ξεκούραστε τη ζύμη για 15 λεπτά.

    Κόψτε σε κομμάτια επιθυμητού μεγέθους (π.χ. 300-400 gr) και στρογγυλέψτε τα.

    Ξεκούραστε τα (σκεπασμένα) για 10-15 λεπτά.

    Πλάστε στο τελικό σχήμα.

    Διακοσμήστε κατά προτίμηση με αλεύρι καλαμποκιού ή άλλο αλεύρι.

    Τοποθετήστε τα στην στόφα (35°C με υγρασία) για 40-45 λεπτά.

    Χαράξτε την ζύμη 1-2 φορές και φουρνίστε στους 220- 225°C, με ατμό, για 35-40 λεπτά, διατηρώντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά το ντάμπερ ανοιχτό.

Πληροφορίες Προϊόντος

Για πιο νόστιμα αρτοσκευάσματα, μπορείτε προαιρετικά να αντικαταστήσετε έως και 3 κιλά Αλεύρι Τ70% από αλεύρι σκληρού σίτου.

Ψωμί Καλαμποκιού

Products in this recipe

Panomix Corn PDR

Μίγμα σε μορφή σκόνης για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.