Συνταγές
Μεξικάνικα Κριτσίνια Σφολιάτας

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Fiesta Picante 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαγιά 400 gr
Αυγά 500 gr
Νερό 4.400 gr
Μαργαρίνη Σφολιάτας 3.500 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά της βασικής ζύμης μαζί (εκτός από την μαργαρίνη) έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη, “στρωτή” ζύμη θερμοκρασίας 20-24ºC (“δροσερή”) και ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

    Απλώστε την ζύμη, τοποθετήστε πάνω της την Μαργαρίνη σφολιάτας και κάνετε δύο διπλά διπλώματα στην σφολιατομηχανή, με ενδιάμεσο ξεκούρασμα 10 λεπτών (κατά προτίμηση στο ψυγείο) και τελικό άνοιγμα σε πάχος 1 εκατοστού.

    «Ανοίξτε» την Μεξικάνικη ζύμη στη σφολιατομηχανή σε φύλλο πάχους 8 mm.

    Διακοσμήστε την μία πλευρά της ζύμης με τριμμένο ημίσκληρο τυρί (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα), μουσκεύοντας την με νερό για να κολλήσει εύκολα το τυρί.

    Διακοσμήστε την άλλη πλευρά της ζύμης με σουσάμι, με τον ίδιο τρόπο.

    Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 1 cm και μήκους 10 cm.

    Πιάστε κάθε λωρίδα ζύμης από τις άκρες της και στρίψτε τις αντίστροφα, έτσι ώστε να εναλλάσσονται στην όψη του προϊόντος οι δύο διαφορετικά διακοσμημένες πλευρές. Τοποθετήστε τα προϊόντα σε λαμαρίνες, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

    Τοποθετήστε τις λαμαρίνες στην στόφα (±35ºC, με υγρασία) για περίπου 40 λεπτά.

    Φουρνίστε στους 230ºC, με ατμό, για 15 λεπτά περίπου.