Συνταγές Συνταγές

Μεξικάνικα Αζτέκας

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Fiesta Picante 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαγιά 400 gr
Αυγά 500 gr
Νερό 4.400 gr
Μαργαρίνη Σφολιάτας 3.500 gr

Εκτέλεση

Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την μαργαρίνη έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη, «στρωτή» και οχι δυνατή ζύμη θερμοκρασίας 20-24ºC και ξεκουράστε για 5 λεπτά.

Απλώστε τη ζύμη, τοποθετήστε πάνω της την Μαργαρίνη σφολιάτας και κάντε δύο διπλά διπλώματα στη σφολιατομηχανή, με ενδιάμεσο ξεκούρασμα 10 λεπτών (κατά προτίμηση στο ψυγείο) και τελικό άνοιγμα σε πάχος 1 εκατοστού.

«Ανοίξτε» την Μεξικάνικη ζύμη στη σφολιατομηχανή σε φύλλο πάχους 5 mm και κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 10 cm.

Απλώστε πάνω σε κάθε λωρίδα ζύμης τριμμένο ημίσκληρο τυρί (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα), μουσκεύοντας την με νερό για να κολλήσει εύκολα το τυρί.

Κάνετε ένα διπλό δίπλωμα στην κάθε λωρίδα ζύμης, έχοντας στο εσωτερικό την πλευρά με το τυρί. Έτσι, το πλάτος αλλά και το ύψος της διπλωμένης πια ζύμης θα είναι περίπου 2,5 cm.

Περάστε κάθε λωρίδα διπλωμένης ζύμης στη σφολιατομηχανή έτσι ώστε να αποκτήσει ύψος περίπου 1,5 cm και πλάτος περίπου 5 cm και κόψτε κάθετα την κάθε λωρίδα ζύμης σε τεμάχια πλάτους 1 cm (και μήκους 5 cm).

Τοποθετήστε τα τεμάχια σε λαμαρίνες, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, γυρισμένα στο πλάι και διακοσμήστε την πάνω επιφάνεια της ζύμης με ημίσκληρο τυρί.

Τοποθετήστε τις λαμαρίνες στην στόφα (±35ºC, με υγρασία) για περίπου 40 λεπτά και φουρνίστε στους 230ºC, με ατμό, για 15 λεπτά περίπου.

Μεξικάνικα Αζτέκας

Προϊόντα

Panomix Fiesta Picante

Πικάντικο μίγμα για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.