Συνταγές
Crackers Καλαμποκιού

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Fiesta 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαγιά 300 gr
Νερό 3.500 gr
Μαργαρίνη σκληρή 1.000 gr
Ζάχαρη 500 gr
Μαργαρίνη μαλακή 300 gr
Golden Star Special 100 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη,  ζύμη θερμοκρασίας 22-24ºC.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά και κόψτε σε τεμάχια των 1.800 γραμμαρίων.

    Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για να μην πετσιάσουν, για 15-20 λεπτά.

    Ανοίξτε τη ζύμη στη σφολιατομηχανή, σε φύλλο πάχους 2,5 χιλιοστών, τοποθετήστε την σε λαμαρίνα διαστάσεων 60x80 εκατοστών (καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της), πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τρυπήστε την σε πολλά σημεία.

    «Γυαλίστε» την επιφάνεια της ζύμης με διάλυμα Ovex και διακοσμήστε με Decoration Corn.

    Χαράξτε καλά τη ζύμη με την «ρόδα» ή με άλλο εργαλείο σε ό,τι σχήμα επιθυμείτε.

    Τοποθετήστε την στη στόφα (±35 ºC, με υγρασία) για 20-30 λεπτά.

    Φουρνίστε στους 200 ºC, με ατμό, για 30-35 λεπτά, φροντίζοντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος να «στραγγίσουν» καλά τα κράκερς (τάπερ ανοιχτό).

    Αφού κρυώσει καλά η ψημένη ζύμη, «σπάστε» την στα σημεία που την είχατε χαράξει, για να προκύψουν τα κράκερς στα σχήματα που είχατε σχεδιάσει.

Crackers Καλαμποκιού