Συνταγές
Γεμιστά Κριτσίνια Σφολιάτας (Καλαμποκιού)

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Panomix Fiesta 5.000 gr υλικά ζύμης
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr υλικά ζύμης
Μαγιά 200 gr υλικά ζύμης
Νερό 4.500 gr υλικά ζύμης
Μαργαρίνη Σφολιάτας (σφολιατοποίηση) 3.500 gr υλικά ζύμης
Bechamel 400 gr υλικά γέμισης
Νερό (βρύσης) 1.000 gr υλικά γέμισης
Τυρί φέτα (χονδροτριμμένη) 1.500 gr υλικά γέμισης
Κεφαλοτύρι (τριμμένο) 200 gr υλικά γέμισης
Πιπέρι υλικά γέμισης

Εκτέλεση

Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά της βασικής ζύμης μαζί (εκτός από την μαργαρίνη) έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη, “στρωτή” ζύμη θερμοκρασίας 20-24ºC (“δροσερή”) και ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

Απλώστε την ζύμη, τοποθετήστε πάνω της την Μαργαρίνη σφολιάτας και κάνετε δύο διπλά διπλώματα στην σφολιατομηχανή, με ενδιάμεσο ξεκούρασμα 10 λεπτών (κατά προτίμηση στο ψυγείο) και τελικό άνοιγμα σε πάχος 4-5 χιλιοστών.

Για την προετοιμασία της γέμισης: Αναμίξτε έντονα την Bechamel με το δροσερό νερό στο μίξερ με το "σύρμα" στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να σχηματιστεί ομοιόμορφη "στρωτή" κρέμα.

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (τυριά, πιπέρι) της συνταγής και αναμίξτε έτσι ώστε να αναμιχθούν ομοιόμορφα στην μπεσαμέλ και η κρέμα είναι έτοιμη για χρήση.

Για την προετοιμασία των γεμιστών κριτσινιών: Πάρτε 1 κομμάτι ζύμης σφολιάτας με 40 εκατοστά περίπου πλάτος και μήκος ανάλογα με την επιφάνεια της εργασίας σας και απλώστε πάνω στη μισή του επιφάνεια (στα 20 εκατοστά)  ομοιόμορφα σε λεπτή στρώση την γέμιση. Διπλώστε τη ζύμη κατά μήκος, έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως η γέμιση και να αποκτήσει πλάτος 20 εκατοστών. Διακοσμήστε την πάνω επιφάνεια με Decoration Corn. Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 1 εκατοστού και μήκους 20 εκατοστών και στρίψτε την 2-3 στροφές.

Τοποθετήστε τα κριτσίνια στη στόφα (35ºC, με υγρασία) για 15-20 λεπτά.

Φουρνίστε στους 230ºC με ατμό για 20 λεπτά.

Γεμιστά Κριτσίνια Σφολιάτας (Καλαμποκιού)

Προϊόντα

Panomix Fiesta

Μίγμα σε μορφή σκόνης με σπόρους, για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.