Συνταγές
Κριτσίνια Καλαμποκιού

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Fiesta 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαγιά 300 gr
Νερό 3.500 gr
Μαργαρίνη σκληρή 1.000 gr
Ζάχαρη 500 gr
Μαργαρίνη μαλακή 300 gr
Golden Star Special 100 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη, κρύα ζύμη θερμοκρασίας 22-24ºC.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 1.800 γραμμαρίων.

    Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για να μην πετσιάσουν, για 15-20 λεπτά.

    Κόψτε περαιτέρω, πλάστε τη ζύμη σε «φιτίλια».

    Μουσκέψτε με νερό και διακοσμήστε τα κριτσίνια γύρω – γύρω με Decoration Corn.

    Τοποθετήστε τα στη στόφα (±35ºC, με υγρασία) για 20-30 λεπτά.

    Φουρνίστε στους 200 ºC, με ατμό, για 35 λεπτά, φροντίζοντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος να «στραγγίσουν» καλά τα κριτσίνια (τάπερ ανοιχτό).

Κριτσίνια  Καλαμποκιού

Products in this recipe

Panomix Fiesta

Μίγμα σε μορφή σκόνης με σπόρους, για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.