Συνταγές
Πολύσπορα Σκουρόχρωμα Αρτοσκευάσματα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Panomix Multicereal Dark 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαγιά 300 gr
Νερό ±5.900 gr
Seedmix extra υλικά

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ζύμη θερμοκρασίας 26-28ºC. Τέλος, για καλύτερη απορρόφηση του νερού ζυμώστε για 1 λεπτό παραπάνω στην αργή ταχύτητα.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 15 λεπτά (σκεπασμένη με πλαστικό φύλλο, είτε μέσα στο ζυμωτήριο, είτε μέσα σε λεκάνη, είτε πάνω στον πάγκο).

    Κόψτε την σε τεμάχια των 1.700-1.800 gr (για 30 αρτοσκευάσματα) ή σε τεμάχια των 300-400 gr (για φρατζόλες και καρβέλια).

    Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε τα σκεπασμένα με πλαστικό φύλλο, για 20-25 λεπτά .

    α) Κόψτε περαιτέρω σε 30 μικρά τεμάχια τις μεγάλες ζύμες (εάν φτιάχνετε μικρά αρτοσκευάσματα) και πλάστε κατά βούληση. Για την δημιουργία πρωτότυπων σχημάτων, «σταμπάρετε» με τις ειδικές στάμπες τα μικρά τεμάχια ζύμης, αφού προηγουμένως τα έχετε στρογγυλέψει.

    β) Πλάστε στο τελικό επιθυμητό σχήμα τις ζύμες των 300-400 gr (φρατζόλες ή καρβέλια).

    Διακοσμήστε με Seedmix.

    Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35ºC, με υγρασία) για 45-50 λεπτά.

    Χαράξτε την επιφάνεια κατά βούληση στις φρατζόλες και τα καρβέλια και φουρνίστε στους 230-240ºC, με ατμό, για 18-20 λεπτά τα μικρά αρτοσκευάσματα (των 50-60 gr) και για 35-40 λεπτά τις φρατζόλες και τα καρβέλια των 300-400 gr.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η φαινομενικά πλεονάζουσα υγρασία θα απορροφηθεί από την ζύμη κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης που θα ακολουθήσει.

Πολύσπορα Σκουρόχρωμα Αρτοσκευάσματα