Συνταγές

Πολύσπορα Σκουρόχρωμα Κριτσίνια & Crackers

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Panomix Multicereal Dark 1.740 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 1.600 gr
Μαργαρίνη Princess 400 gr
Regal 50 gr
Κρασί 1.000 gr
Ζάχαρη 100 gr
Kαλαμποκέλαιο 700 gr
Κονιάκ 250 gr
Seedmix extra υλικά

Εκτέλεση

    Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, για 4 λεπτά  περίπου, στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το γάντζο, μέχρι να σχηματιστεί στρωτή ομοιόμορφη ζύμη.

    Για την παρασκευή πολύσπορων κριτσινιών:

    Πλάστε τη ζύμη σε «φιτίλια» πάχους περίπου 1 εκατοστού ή κατά βούληση.

    Μουσκέψτε με νερό και διακοσμήστε τα κριτσίνια γύρω – γύρω .

    Φουρνίστε στους 220 °C , χωρίς ατμό, για 20 λεπτά, φροντίζοντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος να «στραγγίσουν» καλά τα κριτσίνια (τάπερ ανοιχτό).

    Για την παρασκευή πολύσπορων crackers:

    Δώστε στη ζύμη πάχος 4 – 5 χιλιοστών με τον πλάστη ή σε σφολιατομηχανή.

    Μουσκέψτε με νερό και διακοσμήστε τα crackers στην επάνω επιφάνεια με Seedmix.

    Φουρνίστε στους 220 °C , χωρίς ατμό, για 20 λεπτά.

Πολύσπορα Σκουρόχρωμα Κριτσίνια & Crackers