Συνταγές

Πολύσπορη Ζύμη Μπριος

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Multicereal Dark 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 3.500 gr
Αλεύρι σκληρού σίτου (κίτρινο) 1.500 gr
Μαργαρίνη Princess 1.100 gr
Ζάχαρη 1.050 gr
Αυγά 1.100 gr
Ελαιόλαδο 500 gr
Μαγιά νωπή 600 gr
Νερό ±3.500 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη θερμοκρασίας 27-28ºC. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ενός ταχυζυμωτηρίου.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 1.500 gr (για 30 τμχ των 50 gr).

    Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης.

    Κόψτε σε 30 τμχ των 50 gr σε διαιρετική μηχανή – στρογγυλοποιητή και πλάστε.

    Γεμίστε ή δημιουργήστε ποικιλία εφαρμογών με τη ζύμη μπριος.

    Διακοσμήστε κατά προτίμηση με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

    Τοποθετήστε στην στόφα (35ºC, 75% RH) για 40-45 λεπτά.

    Φουρνίστε στους 240ºC, χωρίς ατμό, για 8-12 λεπτά κατά περίπτωση.

Πολύσπορη Ζύμη Μπριος