Συνταγές
Πολύσπορο Σκουρόχρωμο Ψωμί του Τοστ

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Panomix Multicereal Dark 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαργαρίνη Princess 400 gr
Ζάχαρη 400 gr
Roggenmaltz Extract 100 gr
Μαγιά νωπή 300 gr
Νερό 5.700 gr
Carlo ή Carlex extra υλικά

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη θερμοκρασίας 27-28ºC. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ενός ταχυζυμωτηρίου.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 920 gr ή αναλόγως των διαστάσεων της φόρμας.

Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά (προστόφα).

Πλάστε σε φρατζόλα και τοποθετήστε στη φόρμα ψησίματος αφού ψεκαστεί με αντικολλητικό Carlo ή Carlex.

Τοποθετήστε στην στόφα (35ºC, 75% RH) για 45-50 λεπτά.

Φουρνίστε στους 240ºC, με ατμό, για 35-40 λεπτά.

Πολύσπορο Σκουρόχρωμο Ψωμί του Τοστ

Προϊόντα

Panomix Multicereal Dark

Σκουρόχρωμο πολύσπορο μίγμα για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων και σνακ.