Συνταγές
Πολύσπορο Γερμανικού Τύπου

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Panomix Polysporo 1.000 gr
Αλεύρι κίτρινο ψιλό 800 gr
Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης 200 gr
Μαγιά 40 gr
Jung Roggenmaltz Extract (εκχύλισμα βύνης) 40 gr
Νερό 1.320 gr
Seedmix ή Αλεύρι extra υλικά

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 7 λεπτά στη γρήγορη μέχρι να δημιουργηθεί ελαστική ζύμη.

    Ξεκουράστε την ζύμη για 10 λεπτά.

    Τεμαχίστε στο επιθυμητό βάρος (430 gr) και πλάστε σε στρογγυλό σχήμα.

    Ξεκούραστε για 10 λεπτά.

    Δώστε την τελική μορφή που επιθυμείτε (φρατζόλα ή καρβέλι).

    Διακοσμήστε με Seedmix ή αλεύρι.

    Τοποθετήστε στη στόφα για 45 λεπτά.

    Χαράξτε κατά βούληση

    Φουρνίστε στους 210°C με ατμό για 40 λεπτά, αφήνοντας το ντάμπερ ανοιχτό κατά τα τελευταία 10 λεπτά.

Πολύσπορο Γερμανικού Τύπου